Filosofie Kaffee

Lezen is vrij.
Wil je meedoen, wordt dan lid door je te registreren.
Je ontvangt dan een activerings mail.
Je bent volledig lid, als je je lidmaatschap hebt geactiveerd en kunt schrijven als je ingelogd bent.

Gedachtenwisseling over alles wat verwondert.


  Je opa,s trauma overleven.

  Deel

  marmot

  Je opa,s trauma overleven.

  Bericht  marmot op 16.01.17 21:59

  Darwin vertelde ons toch dat epigenetische factoren – levenservaringen die bepaalde genen aan of uit zetten – geen invloed hebben op je genotype en daarom niet overerfbaar zijn? Deze theorie is achterhaald, tonen Amerikaanse onderzoekers aan in Nature Neuroscience. “Dit zijn heldere aanwijzingen dat angst-ervaringen zuiver biologisch kunnen worden overgeërfd, generaties lang.”
  door Anna Tuenter
  Als je wil overleven, is het van cruciaal belang dat je effectief op omgevingsfactoren kan reageren. Om jou hiertoe in staat te stellen, ondergaat je brein continu structurele en functionele veranderingen. Wanneer en hoe deze aanpassingen plaatsvinden, blijft echter nog één van de grootste mysteries binnen de neurowetenschap.
  Een belangrijke oorzaak van deze veranderingen wordt nog nauwelijks erkend, zeggen hersenonderzoekers Kerry Ressler en Brian Dias van de Emory School of Medicine, Atlanta. Dit is de blootstelling van de ouders aan traumatische omgevingsfactoren, nog voordat hun kinderen zijn geboren. De ‘afdruk’ die deze ervaring in de hersenen van de ouders heeft gemaakt, geven zij via overerving door aan hun kinderen, en zou een efficiënte manier zijn om hun nageslacht te ‘informeren’ over mogelijke gevaren.


  Zie verder

  https://www.nemokennislink.nl/publicaties/je-opa-s-trauma-overerven

  Ikzelf moet denken aan veranderingen en vorming in het brein door bv hersenspoelingen die mensen moeten ondergaan.
  Je daarvan bewust te zijn of te worden bied mogelijk enige soelaas.... Hoewel????

  marmot


   Het is nu 19.12.18 6:48